9 aug. 2009

nibe 1145

NIBE F1145

NIBE F1145 är en värmepump för uppvärmning av villor, mindre flerfamiljshus och industrifastigheter. F1145 är en flexibel produkt med avancerad styrutrustning och är anpassningsbar till ett flertal systemlösningar. Som värmekällor kan bland annat berg, mark eller sjö användas. Även grundvatten kan användas som värmekälla, vilket dock kräver en mellanliggande värmeväxlare. F1145 är även förberedd för styrning av olje-/fjärrvärme-/gaspanna.

F1145 har inbyggd kassett med 9 kW elpatron.

F1145 har en hög verkningsgrad tack vare en högeffektiv kompressor i en väldimensionerad köldmediekrets. Båda lågenergicirkulationspumparna samt flexslangar är inbyggda. Köldbärar- resp värmebärarkretsen anslutes från toppen av värmepumpen för bästa åtkomlighet.

Aggregatet kan anslutas till valfritt lågtempererat distributionssystem typ radiatorer, konvektorer eller golvvärme.

F1145 är utrustad med en reglerdator för att erhålla optimal och säker drift. En stor bakgrundsbelyst TFT-display visar i färg med hjälp av ikoner och text tydlig information om tillstånd, drifttid och alla temperaturer i värmepumpen.

Hela F1145 är uppbyggd på en robust ram med kraftiga plåtar och effektiv ljudisolering för bästa komfort. Alla plåtar är enkla att demontera för bästa åtkomlighet vid installation och eventuell service.

nibe nyheter

En ny generation värmepumpar från NIBE

Den nya generationen värmepumpar kan spara upp till 80% av värmekostnaderna.

De flesta vet att man sparar pengar med bergvärme. Men visste du att man nu faktiskt kan sänka värmekostnaden ända upp till 80%? Och att det dessutom är enkelt. Den nya generationen värmepumpar ger dig kontroll över uppvärmningen genom en ny revolutionerande färgdisplay med användarvänliga menyer. Det gör att du på ett smidigt sätt kan styra och överblicka exempelvis drifttid och förbrukning – eller skapa helt egna, personliga inställningar.

Så enkelt att det är avancerat.